Podejście pierwsze ... jak dla mnie wyszły rewelacyjne bo akurat miałam ochotę na coś w stylu "gorzkiej czekolady" następnym razem dodam więcej syropu z agave.
Przepis:
Składniki suche:
1 szkl. sezamu
1 szkl. płatków migdałowych
5 łyżeczek (czubatych) mąki kokosowej
5 łyżeczek mąki ryżowej
3 łyżeczek nasion chia
3 łyżeczki raw cacao
5 łyżeczek pulpy morelowej
Składniki mokre
50 ml syropu z agave (można spokojnie dać więcej )
50 ml oleju kokosowego
150 ml wody
Należy zblenderować składniki suche następnie dodać mokre...
Formujemy płaskie ciasteczka
Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 min
Szczególnie polecam miłośnikom sezamu :)
Co oznacza pulpa morelowa, czy to własnej roboty czy do kupienia?
OdpowiedzUsuńBlenderujesz morele na bardzo gęstą masę :)
OdpowiedzUsuń