wtorek, 25 lutego 2014

Naturalny chlebek jaglany i pasta z fasoli adzuki

Dzisiejszy post powstał w powarsztatowym szale jaglanym! 
Przepisy pochodzą od Matki Smakoterapii !

Zakochałam się w chlebku jaglanym <3<3<3 




Przepis- chlebek jaglany
2 szkl. kaszy jaglanej (ugotowanej na sypko )
1/2 szkl. mąki ryżowej
2 łyż. siemię lniane
50 ml oleju ryżowego
sól, majeranek, oregano 
3/4 szkl. wody 

Miksujemy wszystko na gładko na koniec dodajemy zioła i jeszcze chwile mieszamy.
Wykładamy na papier posmarowany olejem formacie mniej więcej A4.
Posypujemy siemieniem lnianym, pieczemy około 40 min im dłużej i wyższa temperatura tym bardziej chrupki będzie.

przepis: Smakoterapia



Na warsztacie robiłyśmy pastę z fasoli adzuki, postanowiłąm powtorzyć przepis w domu :)



Przepis- Pasta z fasoli adzuki:
ugotowana fasola adzuki mały garnuszek
oliwa z oliwek
pomidory suszone
1/2 soku z cytryny
świeża bazylia
sól
 Nie oszczędzam na suszonych pomidorach, bardzo odpowiada mi ich smak połączony z fasola adzuki i cytryną .


Oryginały przepis od Smakoterapii :)



Kanapki smakują wyśmienicie ze świeżymi pomidorami i listkiem bazylii :)





Na warsztatach było gotowanie i o gotowaniu ! 
Możliwości kaszy jaglanej są wielkie...
Na pewno będą się tutaj pojawiać :)

Wielkie dzięki dla Smakoterapii   !!!



:)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz