Dzisiejszy post powstał w powarsztatowym szale jaglanym!
Przepisy pochodzą od Matki Smakoterapii !
Zakochałam się w chlebku jaglanym <3<3<3
Przepis- chlebek jaglany
2 szkl. kaszy jaglanej (ugotowanej na sypko )
1/2 szkl. mąki ryżowej
2 łyż. siemię lniane
50 ml oleju ryżowego
sól, majeranek, oregano
3/4 szkl. wody
Miksujemy wszystko na gładko na koniec dodajemy zioła i jeszcze chwile mieszamy.
Wykładamy na papier posmarowany olejem formacie mniej więcej A4.
Posypujemy siemieniem lnianym, pieczemy około 40 min im dłużej i wyższa temperatura tym bardziej chrupki będzie.
przepis: Smakoterapia
Na warsztacie robiłyśmy pastę z fasoli adzuki, postanowiłąm powtorzyć przepis w domu :)
Przepis- Pasta z fasoli adzuki:
ugotowana fasola adzuki mały garnuszek
oliwa z oliwek
pomidory suszone
1/2 soku z cytryny
świeża bazylia
sól
Nie oszczędzam na suszonych pomidorach, bardzo odpowiada mi ich smak połączony z fasola adzuki i cytryną .
Oryginały przepis od Smakoterapii :)
Kanapki smakują wyśmienicie ze świeżymi pomidorami i listkiem bazylii :)
Na warsztatach było gotowanie i o gotowaniu !
Możliwości kaszy jaglanej są wielkie...
Na pewno będą się tutaj pojawiać :)
Wielkie dzięki dla Smakoterapii !!!
:)