Robiłam już kiedyś migdałowy pudding z tapioką ale ten na mleku kokosowym bardziej mi smakuje!
Składniki:
Pudding
1/3 szklanki tapioki (moczymy najlepiej całą noc,a następnie przed gotowaniem dokładnie płuczemy)
1 puszka mleka kokosowego
kilka kropli ekstraktu z wanilii
4-5 łyżek syropu klonowego (ponieważ dżem malinowy jest dosyć słodki proponuje uważać z ilością syropu ;) )
W małym garnuszku gotujemy mleko kokosowe razem z wypłukaną tapioką oraz pozostałymi składnikami. Gotujemy do momenty, aż tapioka zrobi się przezroczysta i pochłonie całe mleko.
Kiedy pudding trochę przestygnie, przekładamy go RAW Dżemem Malinowym z przepisu na Witariański, bezglutenowy sernik z malinami. GOTOWE!
Gluten-Free, Dairy-Free & Refined Sugar-Free!
P.s. - Koleje wpisy będą zielone ... od jakiegoś czasu w moich koktajlach króluje jarmuż!:)
super! bardzo lubię desery z tapioką. a mam pytanie- co daje moczenie tapioki przed gotowaniem?
OdpowiedzUsuńKulki powiększają swoją objętość :)
Usuńpudding nie tylko świetnie wygląda, ale pewnie i smakuje obłędnie! :)
OdpowiedzUsuńsmakuje ...obłędnie to mało powiedziane!:D
Usuń