sobota, 26 kwietnia 2014

Migdałowy pudding z tapioką

Migdałowy pudding z tapioką znakomicie nadaję się również na śniadanie ;)









Składniki:
3/4 szklanki tapioki  ( moczymy całą noc, przed gotowaniem płuczemy )
2 szklanki mleka migdałowego
co najmniej 2 łyżki syropu daktylowego ...bądź więcej ...
kilka kropli esencji waniliowej

Gotujemy wszystko razem, aż do momentu gdy tapioka zrobi się przezroczysta.




 


Doskonale smakuje z bananem,liczi i morelami :)


Gluten-Free, Dairy-Free & Refined Sugar-Free

2 komentarze :

  1. tapioka ma świetną konsystencje i to takie przyjemne uczucie zajadając te mięciutkie kuleczki! piszę się na ten pudding :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tapiokę odkryłam niedawno i muszę przyznać że jest nieziemska :)

      Usuń