Składniki:
150 g płatków owsianych bezglutenowych ( albo zwykłych ;) )
2 duże dojrzałe banany
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
ekstrakt z wanilii ( kilka kropli )
sok z połowy cytryny
100 ml mleka roślinnego
2 łyżki ( kopiaste ) masła orzechowego
syrop z agawy do smaku
Opcjonalnie polewa czekoladowa :)
Płatki owsiane zmiksować na drobną mąkę, dodać pozostałe składniki, zmiksować na gładką masę.
Masę bananową wykładamy na blaszkę, ja użyłam kwadratowej 20 x 20, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 min.
Spożytkowałam polewę czekoladowa która została mi po brownie, nie polewałam całego ciasta i wyszło naprawdę pysznie :)
Myślę, że przepis sprawdzi się u osób które nie czerpią przyjemności z przebywania w kuchni :)
Pyszność! :) Czy można się na kawałek zapisać? :)
OdpowiedzUsuńZrobi się :) dość szybko znika 😁
Usuńświetny placek!
OdpowiedzUsuń😁😁
Usuńjeszcze nie spróbowałam, a już się zakochałam - owies, banan i masło orzechowe <3
OdpowiedzUsuńBanan i masło orzechowe = wielka moja miłość <3
UsuńWygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuńDzięki smakuje jeszcze lepiej niż wygląda :)
Usuń