poniedziałek, 10 marca 2014

Witariański Czekoladowy Tort - 100% RAW

"Czekoladowy" Tort RAW <3 ...  można bezkarnie zajadać się ciastem z musem "czekoladowym", bez obawy o kalorie..gluten..nabiał..i cukier!







Przepis Czekoladowy Tort  * RAW *

Spód
1/2 szklanki daktyli
1/2 szkl fig
1/2 szkl orzechów włoskich
1/2 szkl migdałów

Blenderujemy wszytko razem, tym razem spód wyszedł mi bardzo słodki i bardzo klejący <3
Wykładamy na formę i wkładamy na chwilę do lodówki.


Mus czekoladowy
1 bardzo dojrzałe avokado
2 banany 
4 łyżki RAW kakao albo karobu
syrop z agve ( w zależności od zapotrzebowania ;) )
+
1/2 szklanki daktyli
Brenderujemy wszytsko razem na koniec dodajemy daktyle i blenderujemy wszystko na gładką masę




Przed podaniem ciasto najlepiej lekko schłodzić ...




Mus czekoladowy jest znakomity jako uzupełnienie do deserów ale osobiście uwielbiam go jeść bez dodatków :)






pyszota :)

Gluten-Free, Dairy-Free, & Refined Sugar-Free




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz