sobota, 15 marca 2014

Witariańskie ciasto a la "Pina Colada" - 100% RAW

Witariańskie ciasto ananasowo - kokosowe ... eksplozja smaków!






                                                         RAW "Pina Colada" <3

Spód:
100g fig
50g daktyli
50g orzechów pecan
50 g migdałów
50g moreli

Wszystko razem blenderujemy  i wykładamy tortownicę koniecznie w większym rantem.






Nadzienie:
Na tak przygotowany spód kładziemy pokrojonego w kostkę świeżego ananasa :)

Na koniec najlepsze  .... bita śmietana z mleka kokosowego!!!





Puszkę mleka kokosowego wstawiamy na około 5 godzin do lodówki, po wyciągnięciu odwracamy do góry nogami, odlewamy płyn a pozostały miąższ kokosowy miksujemy razem z syropem z agave

<3 <3 <3





Ananas i kokos to idealne połączenie !
Polecam roślinożercom spragnionym "bitej śmietany"
 to ciasto znakomicie zastępuje wypieki z ciężkimi masami.





Gluten-Free, Dairy-Free, & Refined Sugar-Free

 :)


1 komentarz :