wtorek, 9 września 2014

Kokosowy pudding z tapioką z witariańskim malinowym dżemem

Obiecałam deser na weekend, post był przygotowany ale czasu mi zabrakło... czasoprzestrzeń została przejęta przez Czarną Kulkę :D Freja zwana potocznie Maliną pozdrawia :)

Robiłam już kiedyś migdałowy pudding z tapioką ale ten na mleku kokosowym bardziej mi smakuje!

Składniki:
Pudding
1/3 szklanki tapioki (moczymy najlepiej całą noc,a następnie przed gotowaniem dokładnie płuczemy)
1 puszka mleka kokosowego
kilka kropli ekstraktu z wanilii
4-5 łyżek syropu klonowego (ponieważ dżem malinowy jest dosyć słodki proponuje uważać z ilością syropu ;) )


W małym garnuszku gotujemy mleko kokosowe razem z wypłukaną tapioką oraz pozostałymi składnikami. Gotujemy do momenty, aż tapioka zrobi się przezroczysta i pochłonie całe mleko.



Kiedy pudding trochę przestygnie, przekładamy go RAW Dżemem Malinowym z przepisu na Witariański, bezglutenowy sernik z malinami. GOTOWE!


Gluten-Free, Dairy-Free & Refined Sugar-Free!



P.s. - Koleje wpisy będą zielone ... od jakiegoś czasu w moich koktajlach króluje jarmuż!:)



4 komentarze :

  1. super! bardzo lubię desery z tapioką. a mam pytanie- co daje moczenie tapioki przed gotowaniem?

    OdpowiedzUsuń
  2. pudding nie tylko świetnie wygląda, ale pewnie i smakuje obłędnie! :)

    OdpowiedzUsuń