Post z dedykacją dla bakalii :)
Masa czekoladowa :
100 ml olej kokosowy ( lekko podgrzany zasada 42 stopni musi być zachowana!)
5 łyżek RAW kakao ( dosypujemy do oleju i sprawdzamy konsystencje w razie potrzeby dodajemy kakao)
syrop z agave ( w zależności od smaku jaki chcemy uzyskać )
Wszystko razem mieszamy :) trzeba się śpieszyć aby masa się nie ścięła.
Do foremki do pralinek albo do robienia kostek lodu wrzucamy bakalie, banana albo masło orzechowe i zalewamy masą czekolaową .
Wstawiamy do zamrażalnika...gotowe...
Można również wykorzystać sylikonowe foremki do muffinek.
Do sylikonowej foremki wlewamy masę czekoladową ( około 1/3 ), na masę kładziemy kawałek banana i zalewamy go czekoladą. Całość udekorowałam migdałami i jagodami goji.
Poniżej kolejna pralinkowa wariacja :)
Oprócz banana dodałam masło orzechowe.
:)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz