Składniki
Babeczki owsiane
180 g płatków owsianych górskich ( mogą być gluten free )
2 dojrzałe banany
garść rodzynek
garść żurawiny
1 łyżka masła orzechowego
cynamon
Rozgniecione banany łączymy z płatkami owsianymi, dodajemy masło orzechowe i bardzo dobrze mieszamy, dodajemy kolejne składniki.
Z powstałego ciasta robimy 12 kulek, następnie wypełniani nimi foremki i formujemy "miseczki".
Pieczemy około 25 min w temperaturze 180 stopni.
Budyń z kaszy jaglanej
1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki wiórek kokosowych
100 - 150 ml mleka kokosowego lub innego roślinnego
cynamon
syrop klonowy
Ugotowaną kasze jaglaną wraz z wiórkami kokosowymi miksujemy z mlekiem kokosowych ( mleko dolewamy powoli, żeby budyń nie był za rzadki ). Miksujemy, aż do powstania w miarę gładkiej masy, dodajemy cynamon i syrop klonowy ( do smaku ;) ).
Babeczki napełniamy budyniem i gotowe.
Dodatkiem mogą być wszystkie owoce, które co mamy pod ręka ja użyłam borówek ale świetnie sprawdza się maliny, truskawki czy banany.
Gluten-Free, Dairy-Free & Refined Sugar-Free!
Takie cudne chabry zebrałam ostatnio na spacerze, nie wiem dlaczego ale te kwiatki wybitnie kojarzą mi się z dzieciństwem :)
<3 <3 <3
Cudny przepis :)
OdpowiedzUsuńdziękuje :D
UsuńAleż one śliczne!
OdpowiedzUsuńMi też się chabry z dzieciństwem kojarzą. Z wiankami, które plotła mi Mama :)
Wianki <3 <3 <3 Chabry , maki i stokrotki <3<3<3
UsuńBoskie babeczki, no i chaber też tak wygląda, że chciałoby się go zjeść :)
OdpowiedzUsuńdziękuje !
Usuń