Składniki:
250 g mrożonych bananów
100 ml mleka kokosowego
50 g masła orzechowego
5-10 ml syropu klonowego
esencja waniliowa
Wszystkie składniki miksujemy razem na bardzo, bardzo gładką masę. Bardzo pomocne jest w tym urządzenie wysokoobrotowe. Kilkakrotnie lody mieszamy łyżką i ponownie miksujemy. . . the_end ...
Jeżeli chodzi o syrop klonowy proponuje zacząć od małej ilości, zdajcie się na swój smak;)
Masło orzechowe robię sama, ma konsystencje gładkiego masła z małymi kawałkami orzeszków.
Lody można włożyć do zamrażalnika, ale nie wiem jak będą się zachowywać moje zniknęły w klika minut po zrobieniu zdjęć.
Podane składniki śmiało można podzielić na dwie porcje....przyznaje się że zjadłam wszystko sama :)
Pyszotka <3
Wyglądają przepysznie :) A czym są udekorowane?
OdpowiedzUsuńpłatki kokosa i jagody goji :)
Usuń